GSVL-header

 

De lessen

NB Er worden geen nieuwe leerlingen aangenomen in seizoen 2023-2024

De lessen worden gegeven door Angela Gerards, gediplomeerd docente klassiek gitaar. Angela geeft individuele lessen van 45 minuten. Lessen van 60 minuten zijn ook mogelijk. De lestijden en lesdagen zijn in overleg. In de les wordt gespeeld op de klassieke gitaar, ook wel Spaanse gitaar genoemd. Verschillende muziekstijlen komen aan bod, in de richtingen klassiek en populair.

Klassiek en populair

We onderscheiden twee richtingen: klassiek en populair.
In de klassieke richting speel je naast moderne klassieke composities (bijvoorbeeld van H. Villa-Lobos) ook muziek uit de Renaissance, de Barok en de Romantiek.
In de populaire richting speel je stijlen zoals Zuid-Amerikaans, Spaans, of zelfs Flamenco.
Natuurlijk ben je niet gebonden aan een richting of stijl. Een combinatie van klassiek en populair is ook mogelijk.

Alle leeftijden

Er is geen vuistregel voor de leeftijd waarop je gitaarles neemt. Kinderen, jongeren, volwassenen, iedereen boven de 8 kan beginnen, jonger kan ook na overleg. Je leert eerst eenstemmig spelen (melodieën). Vervolgens leer je ook meerstemmig spelen met duim en vingers: de klassieke speeltechniek. In deze fase speel je alle muziekstijlen waar de klassieke techniek geschikt voor is.

Musiceren is feest

Aan het eind van het seizoen, kort voor de zomervakantie, sluiten we het lesjaar af met een feestelijk slotconcert. Doe je mee?

Meer weten?

Als je meer wilt weten over de (moderne) mogelijkheden van de klassieke gitaar, neem dan contact op met Angela Gerards, telefoon 023 – 555 2404.